Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

M1 ADANA AVM’DE HÜKÜMLÜLERİN HAZIRLAMIŞ OLDUĞU ÜRÜNLER SERGİLEND

M1 ADANA AVM’DE HÜKÜMLÜLERİN HAZIRLAMIŞ OLDUĞU ÜRÜNLER SERGİLEND

M1 ADANA AVM’DE HÜKÜMLÜLERİN HAZIRLAMIŞ OLDUĞU ÜRÜNLER SERGİLEND

Cezaevlerinde kalan kadin, erkek tutuklu ve hükümlülerin yaptigi el emegi göz nuru çalismalar M1 Adana AVM’de sergilendi.

Adana ve bölge halkina her alaninda farkli bir tecrübe yasatan M1 Adana AVM yerel halk için düzenlemis oldugu etkinliklere bir yenisini ekledi. Adana E Tipi Kapali Ceza Infaz Kurumu, Adana F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapali Ceza Infaz Kurumu, Adana Açik Ceza Infaz Kurumu ve Karatas Kadin Açik Ceza Infaz Kurumunda, egitim ve iyilestirme faaliyetleri kapsaminda düzenlenen resim ve sanat kurslari ile is atölyelerine katilan hükümlü ve tutuklularin ürettigi birbirinden güzel çalismalar, M1 Adana AVM’de görücüye çikti.

Rengarenk tablolardan el dokumasi kilimlere, deniz kabugundan yapilmis aynalardan biblolara, gemi maketlerinden hayvan figürleri ve çesitli ev aksesuarlarina kadar yaklasik 800 çesit ürünün yer aldigi serginin açilis kurdelesini; Cumhuriyet Bassavcisi Ömer Faruk Yurdagül, Adalet Komisyonu Baskani Mehmet Ali Çolak, Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Bassavcisi Sabri Beytorun, 1. Idare Mahkemesi Baskani Mehmet Torun, Ceza Infaz Kurumlarindan Sorumlu Cumhuriyet Savcisi Necati Kazak ve Adana Barosu Baskani Veli Küçük birlikte kesti. Açilisin ardindan davetliler, canli müzik dinletisi esliginde sergiyi gezerek, eserleri büyük bir dikkatle inceledi. Her yastan

ziyaretçinin yogun ilgi gösterdigi sergide, Isyurdu Müdürlügünce eserlerin satisi da gerçeklestirildi.

Adana Cumhuriyet Bassavcisi Ömer Faruk Yurdagül, egitim ve iyilestirme faaliyetlerinin, çagdas infaz sisteminin vazgeçilmez unsurlari oldugunu vurguladi. Bu tür faaliyetlerle hükümlü ve tutuklulari suç ikliminden uzaklastirmanin yani sira onlarin meslek sahibi olmalarina, ceza infaz kurumlarindan ayrildiktan sonra sosyal hayata daha hizli uyum saglamalarina katki sunmayi hedeflediklerini belirten Yurdagül, “Bu çerçevede, Türkiye’nin pek çok yerinde oldugu gibi Adana’daki ceza infaz kurumlarimizda da çesitli alanlarda egitim ve iyilestirme faaliyetleri yürütülüyor. Özellikle kurslarda, ceza infaz kurumu personelinin katkilarinin yaninda, halk egitim merkezleri basta olmak üzere diger kamu kurumlarindan da destek aliyoruz. Yapilan bu faaliyetlerin sonucunu da bugün burada açilan sergiyle görmüs olmaktan dolayi çok mutluyuz” dedi.

2019 yilinda, ceza infaz kurumlarinda kalan hükümlü ve tutuklulardan 545’inin açilan kurslarda basari göstererek sertifika almaya hak kazandigini ifade eden Bassavci Yurdagül, “Ceza infaz kurumlarimizda kalan vatandaslarimiz, açilan bu kurslar sayesinde kurumlarimizdan meslek edinmis olarak ayriliyorlar. Bugün burada, Bassavciligimiz idaresinde olan ceza infaz kurumlarimizda kalan hükümlü ve tutuklularin ürettigi yaklasik 800 ürün sergileniyor. Ayni zamanda Isyurtlari Müdürlügü bünyesinde satis da yapilarak, ürünleri hazirlayan hükümlü ve tutuklularin aile bütçelerine katki saglaniyor. Ben bu ürünlerin üretilmesi ve serginin hazirlanmasi asamasinda emegi geçen herkese tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi.

M1 Adana Alisveris Merkezi'nin etkinlik programi ve kampanya detaylarindan haberdar olmak için sosyal medya hesaplarini takip edebilir, mobil uygulamayi apple store ve google play üzerinden indirebilir ya da internet sitesini inceleyebilirsiniz.

 

 

 

 

 



  • Cuma 30.8 ° / 18.7 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.3 ° / 18 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 25.7 ° / 15.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı